Een auto taxeren is het bepalen van een marktwaarde, rekening houdend met factoren als leeftijd, vintage, zeldzaamheid, kilometerstand en vergelijkbare verkopen. Het berekenen van de dagwaarde van de auto is een vaardigheid die iedereen kan leren, maar slechts weinigen echt beheersen. Hieronder volgen enkele tips om het taxatieproces van auto’s te leren.

Informeel

Bij een informele beoordeling, zoals een methode die wordt gebruikt door een autodealer, die de waarde van een inruil beoordeelt, controleert de dealer de kilometerstand, maakt hij een ritje met de auto en controleert hij de waarde met behulp van het Kelley Blue Book zodat u uw auto verkopen snel kan.

Formeel

Tijdens een formele beoordeling zal een specialist de auto inspecteren en bepalen of het merk en model buiten de moderne beoordelingsnormen vallen. Een voorbeeld zou zijn het beoordelen van de waarde van een klassieke auto, zoals een Chevy uit 1957. Dit model valt buiten een normale Blue Book-check. Een specialist zou moeten bepalen of een vergelijkbaar model onlangs op een veiling is verkocht, of de auto originele onderdelen heeft en wat de huidige markt voor dergelijke modellen betaalt.

Kelly Blue Book

Het Kelly Blue Book is een echte auto-waardehandleiding met een online component. Het Kelly Blue Book biedt een gids voor auto-waarden die 20 jaar teruggaan (na twintig jaar wordt een auto als een klassieker beschouwd). Het Kelly Blue Book houdt bij het taxeren van een gebruikte auto rekening met de staat, postcode van de auto, modelvariatie en kilometerstand. De waarden zijn onderverdeeld in drie categorieën: verkoopprijs particulier, inruilwaarde en dealerprijs.

Online beoordelingen

Het internet gebruiken om een ​​taxatie te krijgen is eenvoudig: u gaat naar de Kelly Blue Book-website (kbb.com) en voert informatie over de auto in en haalt de marktwaarde op. Hoewel het Blue Book de standaard is voor online auto-beoordelingen, kunnen websites zoals Ebay of Craigslist een “realistisch” voorbeeld geven van wat anderen momenteel vragen en ontvangen voor vergelijkbare auto’s.