Draag geen balans

Betaal op tijd

Gebruik creditcards om kredietgeschiedenis op te halen

Als u zich zorgen maakt over te hoge uitgaven, overweeg dan een beveiligde creditcard

Meld u aan voor autopay

U kunt ook creditcards als American Express, Visa of Mastercard in Nederland gebruiken. U kunt ook een creditcard zonder bkr opvragen en wel online.

Draag een saldo op uw kaart? Hier is waarom je dat niet zou moeten doen

‘Als u op zoek bent naar een creditcard 101, is er geen saldo bij, alstublieft niet’, zegt Schlesinger. “Ik weet dat veel mensen niet echt begrijpen waarom en waarom met creditcardschulden. Dat deden ze zeker niet voor de financiële crisis. Ik hoop dat je tien jaar later echt een beter idee begint te krijgen van dit, en misschien moeten we dit beter aan mensen uitleggen.

Aan de andere kant kan slim creditcardgebruik u helpen

‘Als u uw creditcard verstandig gebruikt, stelt u dit patroon van kredietgeschiedenis vast, en dat wordt belangrijk wanneer u andere dingen in uw leven wilt doen’, zegt Schlesinger. ‘Misschien ben je nu een jonge student of afgestudeerd … maar misschien wil je op een dag een auto kopen en moet je een kredietgeschiedenis hebben, of zelfs een huis. Ja, het zal je overkomen.

Creditcards op zichzelf zijn eigenlijk heel goed, en toen we de kredietexpansie zagen, werd dit eigenlijk als een groot voordeel gezien voor de middenklasse, en voor vrouwen en mensen van kleur, omdat ze zouden moeten co -teken creditcards met mensen die zouden kunnen zeggen: ‘Oh nee, hij of zij is oké’, of: ‘dit is mijn vrouw, maak u geen zorgen, meneer bankier, ze kan geld lenen omdat het aan mij ligt.’ Dit werd eigenlijk gezien als een heel goede stap in financiële vrijheid. Maar nogmaals, we hebben als samenleving niet goed uitgelegd wat precies de bedoeling was van creditcards en hoe ze werken. ”

Kan ik in plaats daarvan gewoon mijn bankpas gebruiken?

“Ik krijg de allure van de pinpas, omdat het je echt helpt om je geld bij te houden en het gaat rechtstreeks naar je bankrekening. Maar een pinpas geeft geen kredietgeschiedenis aan, dat is nummer 1”, zegt Schlesinger. “Nr. 2: in het geval van identiteitsdiefstal of als er een probleem is met iemand die u iets heeft verkocht – misschien een online verkoper die niet zo bekend is – kan het gemakkelijker zijn om een transactie met een creditcard te betwisten dan met een bankpas, omdat het geld komt al van uw rekening bij uw bank [met de bankpas].