De theorie-test bestaat uit twee delen; het meerkeuzedeel en het gevaarherkenningsdeel. U moet voor beide onderdelen slagen om de theorie-test te halen. Nadat je de theorie-test hebt gehaald, kun je je aanmelden voor je praktische rijexamen.

 

Je theorie-examen afleggen

Het meerkeuzedeel wordt geleverd met een touchscreen-computer en het gevarenherkenningsgedeelte registreert uw reacties met behulp van een computermuis. Als u voor één onderdeel slaagt en voor het andere niet, slaagt u niet voor de hele test en moet u beide onderdelen opnieuw afleggen.

De vragen in elke meerkeuzetest variëren afhankelijk van de voertuigcategorie waarvoor u een licentie hoopt te behalen, dwz een theorie-test voor motorfietsen zal specifieke vragen bevatten die in geen enkele andere test voorkomen.

Voor de gevaarherkenningstest zijn er geen afzonderlijke versies voor verschillende voertuigen, elke voertuigcategorie voert dezelfde test uit, maar het slaagmerk is verschillend voor verschillende categorieën tests.

Deel twee – Perceptie van gevaren

Na de pauze krijgt u een korte instructievideo te zien over hoe het gevaarherkenningsgedeelte werkt.

Het gevaarherkenning vragen wordt ook geleverd op een computer, maar u reageert door op een knop op de muis te klikken. Je krijgt een reeks van 14 videoclips te zien met dagelijkse wegscènes. In elke clip is er minstens één ontwikkelingsgevaar, maar een van de clips heeft twee ontwikkelingsgevaren. Cbr auto theorie vragen leren hoeft niet moeilijk te zijn.

Om een hoge score te behalen, moet u tijdens het eerste deel van de ontwikkeling reageren op het zich ontwikkelende gevaar. U kunt voor elk gevaar maximaal vijf scoren.

 

Deel één – Meerkeuze

Voordat de test begint, krijgt u instructies over hoe de test werkt.

Je kunt er ook voor kiezen om een oefensessie van de multiple choice vragen te doorlopen om te wennen aan de layout van de toets. Aan het einde van de oefensessie begint de echte test.

Een vraag en verschillende antwoordopties verschijnen op het scherm en u moet het juiste antwoord op de vraag selecteren door het scherm aan te raken. Sommige vragen vereisen mogelijk meer dan één antwoord.

Voor auto’s en motorfietsen wordt u in 57 minuten 50 vragen gesteld en het behaalde cijfer is 43 van de 50.

U kunt navigeren tussen vragen en ‘vlag’-vragen waar u later in de test op terug wilt komen. Na het meerkeuzegedeelte kunt u ervoor kiezen om een pauze te nemen van maximaal drie minuten voordat het gevaarherkenningsgedeelte begint.