Vandaag de dag verlaat tweederde van de studenten de school met ten minste wat schuld van de universiteitsleningen. De gemiddelde schuld nadert 25.000 dollar, een cijfer dat niet alleen de oorspronkelijke geleende bedragen omvat, maar voor de meeste studenten ook de geaccumuleerde rente. Wil je daar wat meer informatie over vergaren? Dan is het aan te raden om te kijken naar Geld lenen op Spaarbuidel.nl

  • Voor studenten die overheids-uitgegeven federale studentenleningen houden, zal de terugbetaling op die leningen niet beginnen tot zes maanden na het afstuderen, op welk punt de meeste studenten een standaard 10-jarige lening terugbetalingsperiode zullen ingaan.

Waarom is het soms moeilijk om je leningen goed in de gaten te houden?

Terwijl een student ten minste halftijds op school staat en tijdens de aflossingsvrije periode van zes maanden na het verlaten van de school, hoewel betalingen op federale schoolleningen niet vereist zijn, blijft de rente op de leningen oplopen.

  • Als de leningen ongesubsidieerd zijn, zal de opgebouwde rente worden toegevoegd aan het saldo van de lening en gekapitaliseerd, en de student zal verantwoordelijk zijn voor het betalen van die rente.
  • Bij gesubsidieerde federale schoolleningen – die kleinere toekenningsbedragen hebben dan ongesubsidieerde leningen en die alleen worden toegekend aan studenten die een financiĆ«le behoefte aantonen – zal de overheid de rentebetalingen doen terwijl de student op school zit, in een aflossingsvrije periode, of in een andere toegestane uitstelperiode.
  • Het grootste deel van de schuld van de meeste studenten zal bestaan uit ongesubsidieerde leningen – leningen die groter worden naarmate de tijd verstrijkt en je je een weg baant door de universiteit, simpelweg vanwege de opbouw van de rente.

Het voorkomen van renteverhoging

Als student kan je echter wel stappen ondernemen om deze ballonvlucht van je schoolleningen tegen te gaan. Er zijn verschillende manieren waarop u uw studieleningsschuld kunt beheren en de extra last van de opgebouwde rentelasten kunt beteugelen, zowel tijdens als na het afstuderen.

  • Schijnbaar kleine stappen kunnen u helpen het bedrag van de schoollening schuld die je draagt bij het afstuderen aanzienlijk te verminderen en kon verkorten de hoeveelheid tijd die het u zal nemen om die leningen terug te betalen van een decennium tot zeven jaar of minder.

1) Betaal alleen de rente

De meeste studentenleners kiezen ervoor om geen betalingen te doen op hun studentenleningen terwijl ze op school zitten, wat ertoe leidt dat de leningen groter worden naarmate de rentelasten zich opstapelen en worden vastgeklikt aan het oorspronkelijke leensaldo.

  1. Maar u kunt deze “rente-zwelling” eenvoudig voorkomen door maandelijks alleen de rente te betalen, waarbij u elke maand net genoeg betaalt om alle opgebouwde rentelasten te dekken.
  2. De rente op de ongesubsidieerde federale leningen is laag en ligt vast op slechts 6,8 procent. Zelfs op een lening van $10.000 is de rente die elke maand wordt opgebouwd slechts $56,67. Door $57 per maand te betalen terwijl je op school zit, voorkom je dat je leensaldo groter wordt dan wat je oorspronkelijk hebt geleend.