MoS Thakur zegt dat Bill komt om alle hiaten in de beleidsruimte op te vullen

Het ministerie van Financiën ziet fiscale gevolgen voor de handel in cryptovaluta. Het is echter duidelijk dat het heffen van belasting niet betekent dat de overheid private cryptovaluta’s legaliseert.

 

Minister van Financiën Anurag Thakur zei dat een alomvattend wetsvoorstel over cryptocurrencies alle hiaten in de beleidsruimte zal opvullen. De regering is van plan de Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021, in te voeren tijdens de lopende zitting van het Parlement.

Geld praat om te hebben voordat je zegt ‘Ik wil’

Er hangt misschien liefde in de lucht, maar koppels moeten hun geldkwesties oplossen voordat ze zeggen ‘ik doe’

 

 

ICICI Prudential India Opportunities Fund: speel cyclische opleving met waardebias

Het fonds volgt een buy-and-hold-strategie en is geschikt voor beleggers met een hoog risico

Als het niet goed wordt gedaan, kunnen de resultaten verkeerd worden geïnterpreteerd. Nederlandse crypto app is duidelijk.

 

 

Een andere hoge ambtenaar van het Ministerie van Financiën legde BusinessLine uit dat de inkomsten uit crypto-valutahandel gevolgen kunnen hebben voor de inkomstenbelasting, en de commissie / vergoeding die in rekening wordt gebracht voor het verlenen van enige service om de deal te vergemakkelijken, een GST-component. “Elk inkomen is belastbaar, of het nu afkomstig is van een geoorloofde of ongeoorloofde activiteit … Als u een transactie uitvoert die GST aantrekt, moet de belasting worden betaald. Als zowel de gever als de nemer erkennen dat een bepaalde dienst is geleverd en dat daarvoor een bepaald bedrag is betaald op basis van een ontvangstbewijs, dan moet de belasting worden geheven, ”zei hij.

 

Men moet niet bang zijn dat de overheid sociale regelingen belast: Anurag Thakur

 

Deskundigen zijn echter van mening dat belastbaarheid zou kunnen betekenen dat de munt wordt gelegaliseerd, maar de ambtenaar verwierp de bewering. “Laat het duidelijk zijn dat alleen omdat er inkomstenbelasting of GST is geheven over de transactie, dit op zichzelf de transactie niet legitiem maakt. Belastbaarheid en legaliteit van transacties zijn onafhankelijk van elkaar, ”zei hij. Verwachting polkadot is positief.

 

De regering vermeldde er in haar voorgestelde lijst van wetsvoorstellen die tijdens de begrotingssessie zullen worden geïntroduceerd, er een “om een ​​faciliterend kader te creëren voor het creëren van de officiële digitale valuta die door de RBI moet worden uitgegeven. Het wetsvoorstel beoogt ook alle particuliere cryptovaluta’s in India te verbieden, maar het laat bepaalde uitzonderingen toe om de onderliggende technologie van cryptovaluta en het gebruik ervan te promoten. ”

 

Thakur zei dat de RBI lang geleden cryptovaluta’s verbood. Vervolgens beval het Hooggerechtshof de intrekking van de circulaire die de transactie van digitale valuta vergemakkelijkt. Hierna heeft de regering een interministeriële commissie gevormd om de kwestie van digitale valuta te onderzoeken en heeft zij een rapport uitgebracht. Een commissie van secretarissen kwam ook bijeen onder voorzitterschap van de kabinetssecretaris en heeft ook haar rapport uitgebracht. Nu wordt verwacht dat het kabinet het wetsvoorstel binnenkort zal opnemen.