De meeste mensen hebben zichzelf tegenwoordig op een heel nieuw niveau op het World Wide Web blootgesteld en ze hebben tips nodig om anoniem online te blijven als ze zichzelf willen beschermen tegen mogelijk frauduleuze transacties en transacties. Het is belangrijk dat mensen tegenwoordig erg op hun hoede zijn voor het niveau van de persoonlijke informatie die ze op verschillende sites geven, vooral op sociale netwerksites. Het gebruiken van een VPN verbinding wordt daardoor steeds populairder, je kan je privacy namelijk gemakkelijk verbergen.

  • Identiteitsdiefstal en het betrokken zijn bij frauduleuze transacties zijn de belangrijkste gevolgen van het feit dat er te veel persoonlijke informatie online beschikbaar is. Het is belangrijk om zeer selectief te zijn in het soort informatie dat je daar zult publiceren. Zelfs als deze sites een hoge mate van veiligheid beloven, is het nog steeds erg belangrijk om deze tips te kennen om anoniem online te blijven om veilig te zijn.

1. Beperk Social Networking Accounts

De meeste mensen hebben tegenwoordig accounts in vrijwel elke beschikbare sociale netwerksite, zoals Facebook, Twitter, enzovoort. Probeer accounts op de sites te hebben waarvan u denkt dat ze u het meeste voordeel opleveren, sociaal gezien en met het oog op bescherming. Maak niet alleen maar accounts op verschillende sociale netwerksites omdat de rest van de wereld dat doet.

2. Wacht met het plaatsen van belangrijke persoonlijke informatie

Hoewel deze sites zoals Facebook en Twitter zeer geloofwaardige sites zijn, moeten gebruikers hun accounts op dit soort sites toch beperken. Belangrijker nog, als u moet tweeten of uw status moet bijwerken, wees dan zo vaag mogelijk en vermeld geen persoonlijke informatie die een gevaar voor de veiligheid voor u zou kunnen vormen, zoals uw exacte locatie, uw mobiele telefoonnummer, uw bankrekeninggegevens en zelfs persoonlijke informatie van uw familie en vrienden. Bovendien hebben deze sociale netwerksites privacy-instellingen om meer bescherming te bieden zorg ervoor dat deze optie maximaal wordt benut en dat uw profiel zo privé mogelijk blijft voor het grote publiek.

3. Blijf bij de basis en maak gebruik van een VPN

Als u het helemaal zonder deze sociale netwerksites kunt stellen, dan is dat beter voor uw veiligheid. Je kunt het gewoon doen met een e-mailaccount, maar je moet er nog steeds voor zorgen dat je niet bezig bent met het onderhouden of beantwoorden van dubieuze of duistere e-mails. De meeste van deze e-mails zijn gewoon spammails die erop uit zijn om uw persoonlijke informatie te krijgen of om uw computer een virus te geven.