Laten we eerlijk zijn, verzekering is een vies woord en een woord dat angst en vrees in de harten van veel jonge automobilisten en hun ouders treft, puur en alleen vanwege twee belangrijke feiten:

1. Je moet een verzekering hebben om te kunnen rijden. Zonder het begaat u een misdaad en indien gevangen (en herinner de politie kan tot de meeste informatie over de meeste auto’s toegang hebben en of zij of niet met enkel een snelle controle worden belast) u zult niet alleen een boete van rond 200 euro onder ogen zien, maar zult dat hard verdiende vergunning verliezen.

2. De verzekering is duur

Vooral als je een mannetje bent. De vrouwen hebben statistisch gezien een veiliger rijgedrag, dus voorlopig is de verzekering goedkoper. Echter, in december 2012, na uitspraken over seksediscriminatie van de Europese Rechtbanken zullen verzekeringsmaatschappijen niet in staat zijn om verschillende tarieven te hanteren op basis van geslacht. De verzekering voor de meisjes zal dus zeker omhoog gaan – maar de vraag is, zal die voor de jongens omlaag gaan?

  • Als je leert om te rijden is het denken over hoe je de beste verzekering kunt vinden waarschijnlijk het laatste waar je aan wilt denken. Maar je moet – al was het maar om te beginnen met sparen! Het zou ook invloed moeten hebben op het type auto dat je droomt over het bezit ervan.
  • Voor een eerste keer kan het begrijpen van de termen die verzekeringsmaatschappijen gebruiken verwarrend zijn. Dit is een nuttige verklarende woordenlijst van verzekeringsvoorwaarden die u zal helpen na te denken over de verzekering die u nodig heeft voor uw eerste auto.

Verzekeringsgroepen

Verzekeringsgroepen variëren van 1 tot 50. Hoe lager de groep, hoe lager de verzekering. Hoe hoger de groep, hoe meer uw verzekering kost. Er is een goede online gids bij Parkers die u laat zien welke auto’s in welke groep zitten, en waar u de groep van de auto die u in het vizier heeft kunt controleren.

Verzekeringspremie

Dit is het bedrag dat u voor uw verzekering betaalt. Normaal gesproken kunt u de verzekering in één keer per jaar of in maandelijkse termijnen betalen. Hoewel het betalen van de maandelijkse bedragen meer betaalbaar is voor uw budget, kost het u in de loop van het jaar meer. Dat is bijvoorbeeld zo bij een zorgverzekering, lees dat op deze bron: Verzekering Winkel | Zorgverzekering vergelijker 2020

Uitgebreide verzekering

Hoewel u de kleine lettertjes van de voorwaarden van uw verzekering zeer grondig moet lezen, dekt de Omniumverzekering in het algemeen zowel de auto die u bestuurt als elk voertuig, eigendom of persoon die u schade toebrengt. Een uitgebreide verzekering is meestal duurder, hoewel sommige verzekeringsmaatschappijen deze optie alleen aanbieden. Als u wordt aangereden door een onverzekerde bestuurder dan dekt uw verzekering de reparaties aan uw voertuig.