Voordat u kunt beginnen met handelen, moet u er zeker van zijn dat handelen in cryptocurrency geschikt is voor uw omstandigheden en dat u de risico’s die ermee verbonden zijn begrijpt. Je moet ook weten wat alle knoppen doen.

Gelukkig hebben de meeste cryptocurrency-uitwisselingen vergelijkbare marktpagina’s en kun je veilig veel van de informatie op de pagina negeren.

Hier is een voorbeeld van het Binance cryptocurrency-handelsplatform, dat de Bitcoin / USDT-markt toont met de belangrijke onderdelen geannoteerd. Ga hier om binance ervaringen te lezen. Neem ook een kijkje bij bitvavo crypto exchange.

Het rode en groene vak bovenaan is de prijsgrafiek. Onderaan plaatst u uw koop- en verkooporders. Geklemd tussen de twee, in dit specifieke geval, is een plaats waar u door kunt klikken naar derivaten. Het is een volledig afzonderlijke markt, waar mensen futures-contracten verhandelen in plaats van Bitcoin zelf.

Laten we inzoomen op het onderste deel, waar u koop- en verkooporders plaatst. Er zijn twee dingen waar u op moet letten: uw ordertype en het bedrag dat u wilt kopen of verkopen.

In dit geval biedt Binance drie basisordersoorten: markt, stoplimiet en OCO.

Markt: plaats een koop- of verkooporder tegen de huidige marktprijs en voer deze onmiddellijk uit.

Stop-limiet: zodra u dit selecteert, wordt u gevraagd om een aparte stopprijs en limietprijs te kiezen. Zodra het activum (in dit geval Bitcoin) de stopprijs heeft bereikt, wordt het indien mogelijk voor ten minste de limietprijs verkocht.

OCO: “Het ene annuleert het andere.” Dit zijn twee stop-limit-orders gecombineerd, waarbij de ene de andere annuleert als deze wordt geactiveerd.

Markt en stoplimiet zijn de basistypen van bestellingen die u op bijna alle beurzen zult vinden, terwijl OCO iets minder vaak voorkomt. Verschillende uitwisselingen hebben soms verschillende ordertypen en enigszins andere regels over hoe ze kunnen worden geplaatst.